Gratis Nyhetsbrev

Stopper kredittkort-verving

Du må skrive inn minst ét positivt søkeord med 3 eller flere tegn.

Skiklubber får hele 200 kroner for hvert Cresco Car kredittkort de gir ut.

Cresco Car vervekampanje

Forbrukerombudet er ikke fornøyd og vil ha kampanjen stoppet innen 19. februar. De mener at denne salgsmetoden bryter med markedsføringsloven.

Les også: Velg riktig kredittkort

DnB Nor og deres kortprodukt, Cresco Car, og Norges skiforbund har nå fått brev fra Forbrukerombudet. De gjør de to oppmerksomme på at de har mottatt klage på en pågående salgskampanje. Norges skiforbund får 200 kroner hver gang noen av deres medlemmer verver en Cresco Car kunde. Forbrukerombudet mener at Cresco ikke presenterer betingelsene godt nok, og kun presenterer fordelene med kortet til kundene.

I Forbrukerombudets brev påpekes det at å gi 200 kroner for hver kredittkortinnvilgelse kan føre til at skiklubbens medlemmer strekker seg lengre enn hva som er tillatt ved slike salg. De mener at vervekampanjer ikke egner seg for salg av kredittkort.

Gjennom denne salgsmetoden mister kredittkortselskapet kontroll over salgsprosessen. For at ikke denne typen verving skal være i strid med markedsføringsloven, må kunden få opplyst alle vilkår før han skriver under på  avtalen.

DnB Nor er uenig

- Vi går gjennomgår brevet vi har fått nå, og de vil få svar, sier Frank Nordtømme, seksjonsleder ved DnB Nor kort. - Der vil vi gjøre dem oppmerksomme på det vi mener er faktafeil. De påpeker at informasjonsplikten om betingelsene ikke er ivaretatt, men dette stemmer ikke. Skiklubbene som er med å markedsføre dette kortet har fått informasjonspakker som gis til kunden. Den enkelte kunde må fylle ut søknadskjema og de blir også kredittvurdert. Vi mener at dette ikke strider mot markedsføringsloven.