Gratis Nyhetsbrev

Spar penger ved å bruke kredittkort på riktig måte

Du må skrive inn minst ét positivt søkeord med 3 eller flere tegn.

Kredittkortselskapene tjener mye penger på de fleste kundene sine, men dersom du bruker kredittkortet ditt på rikitg måte kan du spare 1500 - 2500 kroner i året. Vi forteller deg hvordan!

Spar penger med kreditkort

Du lurer kanskje på hvordan du kan spare på å ha et kredittkort? Den store konkurransen i kredittkortmarkedet er så stor at kredittkortselskapene faktisk gir deg penger for å bruke kredittkortet deres. Dersom du er flink til å betale kredittkortregningen i tide, kan du få disse fordelene helt gratis.

Gratis reiseforsikring

Viss du betaler minst halvparten av turen/transporten med kredittkortet, får du en gratis reiseforsikring på turen. En reiseforsikring koster omlag 1 000 kr. året, og dette kan du spare ved å bruke kredittkort. Men det er viktig å sette seg inn i hvilke bestemmelser hvert enkelt kredittkort har med tanke på reiseforsikring.

Gebyrfrie kredittkort

Mange kredittkort er også gebyrfrie, for eksempel Gebyrfri.no, det vil si at det er ingen årsavgift, og ingen gebyrer for å bruke kortet i butikk eller minibank i norge eller i utlandet (men det blir pålagt et omvekslingsgebyr på 1,75% ved bruk i utlandet). Gebyrfrihet kan medføre en årlig besparelse på omlag 500 - 1000 kr i forhold til et vanlig debetkort.

Rabatt på bensin og diesel

Rabatt på bensin/diesel kan du også få gjennom kredittkortet Cresco Car, du får 4 % rabatt på drivstoff, noe som utgjør omlag 50 øre literen ved en bensinpris på 12 kr. Dette kan medføre en årlig besparelse på flere hundre kroner. Bestiller du Cresco Car idag, får du hele 6% rabatt på drivstoff de to første månedene! Og det beste av alt er at det ikke spiller noen rolle hvor du fyller, du får rabatt uansett hvilke bensinstasjon du bruker! Du kan spare opp til 1000 kr i året på å bruke Cresco Car.

Rentefritt lån

De aller fleste kredittkortene har en rentefri periode, denne perioden varierer ofte fra 45 - 52 dager. På denne måten kan du flytte pengene du vanligvis har på brukskontoen til nesten ingen rente, over til sparekontoen til relativt god rente. Dette kan føre til noen hundre kroner i økte renteinntekter hvert år. Kredittkortet er rett og slett et rentefritt lån i opp til 52 dager!

Cashback

365 Privat er et kredittkort som gir deg cashback på alt du kjøper. Det vil si at du får tilbake 1% av alt du handler med 365 Privat. De gir også hele 3,65% cashback på møbler og alt du kjøper på bensinstasjoner. Det er desverre en del begrensninger med dette kortet som gjør at det ikke er så utrolig som det høres ut som. Det er satt en grense på maks 2000 kr i cashback i året. Det vil si at du maks kan spare 2000 kroner i året på å bruke dette kortet. Husk også på at det fort kan bli dyrt å bruke dette kortet til alt du handler, viss du ikke klarer å betale tilbake innen 45 dager påbeløper det seg en effektiv rente på hele 21,84%.

Konklusjonen er at du kan spare store summer viss du klarer å bruke kredittkort på en fornuftig måte. En gyllen regel er at viss du har god orden på økonomien, kan du søke om kredittkort. Viss du trenger penger, er det bedre at du lar vær å bruke kredittkort, sannsynligheten for at du har mer penger når kredittkortregningen skal betales er svært liten.