Gratis Nyhetsbrev

Sliter du med kredittkort regninger?

Du må skrive inn minst ét positivt søkeord med 3 eller flere tegn.

Å betjene gammel kredittkortgjeld med nye forbrukslån er ikke veien å gå. Slik kan du komme ut av uføret.

Kredittkort gjeld

Tall fra Lindorff viser at ni prosent av alle ligningspliktige nordmenn har dårlig eller ingen kredittvurdering. Og Kredittilsynet kan opplyse at nordmenn ved utgangen av 1. halvår av 2007 hadde hele 43,3 milliarder kroner i misligholdte forpliktelser.

- Det kan være mange grunner til at folk havner i gjeldsfella. Noen mangler oversikt over økonomien sin, og skaffer seg dyre kredittkortlån for å betale regninger eller finansiere videre forbruk. Når de ikke klarer å betjene lånet tar de opp stadig nye forbrukslån for å kunne betjene gammel gjeld, og slik baller det på seg til det ender opp med en kladdegjeld som de ikke er i stand til å betjene, sier adm. dir. Christin Sanders i Bank2 i en pressemelding.

Banken jobber med å hjelpe folk ut av gjeldsfella, og opplyser at det i snitt tar ni måneder å friskmelde en kunde økonomisk.

- Vi kan ta hånd om alle inkassokrav og kredittkortregninger og samle dem i ett lån. Det blir mye rimeligere enn å betale kredittkortrenter, purregebyrer og i verste fall stigende inkassosalærer til flere kreditorer hver eneste måned, sier Sanders.

Banken setter ifølge meldingen som krav at kunden må kunne stille sikkerhet gjennom ledig sikkerhet i egen eller annens eiendom eller via en kausjonist som kan stille sikkerhet.

Den nye renten på det samlede lånet du får hos Bank2 er idividuell for hver kunde. Faktorer som spiller inn er hvor mye du skal låne, tilbakebetalingstiden, inntekt og hvor mye du stiller som sikkerhet for lånet.

En tommelfingerregel er at større risiko for at du ikke klarer å betale tilbake, vil  føre til at den effektive renten bli høyere.