Gratis Nyhetsbrev

Passasjerer uten kredittkort har få rettigheter

400 passasjerer skulle onsdag flydd med Coast Air. Ifølge Forbrukerombudet får passasjerer, som ikke har betalt med kredittkort, trolig ingen erstatning for reisen de har kjøpt.

Coast Air konkurs

I utgangspunktet ser det dårlig ut for kundene. Hadde det derimot vært snakk om en pakkereise ville man hatt rettigheter gjennom avbestillingsforsikringen, sier seksjonssjef i Forbrukerombudet Jo T. Gjedrem.

Han mener denne type situasjonen er spesielt problematiske for kundene.

– Reisende som har betalt for flyturen må gå til boet for å få disse igjen. Problemet er at boet som oftest ikke har penger når et selskap har gått konkurs, og dermed står kundene uten rettigheter, sier Gjedrem.

Kredittkort gir erstatning

Reisende som har betalt med kredittkort har derimot rett på å få pengene tilbake. Dette følger av kredittkjøpsloven paragraf 8. – De som har kjøpt på kreditt kan gå til kredittyteren, banken, og kreve erstatning. Dette gjelder ikke for kunder som har betalt med visakort, presiserer Gjedrem.

Les også: Sammenlign og finn beste kredittkort

Krav for at du skal kunne klage til kredittyter:
1. Du må ha handlet på kreditt

2. Du må ha handlet hos en næringsdrivende

3. Det må foreligge en feil eller mangel ved varen eller tjenesten som du har kjøpt

4. Du må ha forsøkt å løse saken hos selger først

Slik går du frem
Du må ha kvittering, og så sender du brev med kopi av kvitteringen til kredittkortselskapet, sammen med kravet ditt. Det kan ta litt tid å få saken behandlet.

Dette går bare overfor kredittkort-selskap, det nytter nok ikke å klage dersom du har brukt et vanlig debetkort.