Gratis Nyhetsbrev

Kredittkortfellene

Når du velger kredittkort, så pass på å betale regningene ved forfall. Du får ikke mer penger, men betalingsutsettelse, økt valgfrihet og oversikt.

Nyttige kjøreregler:
1. Velg et kort som er uten eller har et lavt års- eller månedsgebyr.

2. Ikke ha høyere kredittgrense enn 10-15% av brutto årslønn.

3. Betal hele regningen ved forfall hvis du kan. Ellers begynner rentene å løpe. Ved behov for større beløp kan det koste mindre å ta opp et vanlig forbrukslån/kontokreditt i bank.

4. Ta aldri ut penger av minibank, i skranke eller på posten med kredittkort uten at det er tvingende nødvendig. Husk at gebyrfrie uttak ikke er rentefrie. Et minibankuttak med Gebyrfri Visa på 7000 kroner koster deg 280 kroner (!) i renter, selv om du betaler på forfallsdatoen. Høyere risiko og ekstrakostnader for kortselskapet er årsaken til rådyr rente eller høye uttaksgebyrer. Bruk kun kredittkortet ved kjøp av varer eller tjenester, ikke ta ut kontanter.

5. Velg gjerne et kredittkort som har tilleggstjenester du kan gjøre deg nytte av, som reise- og avbestillingsforsikring.

6. Ønsker du å utsette nedbetalingen av kredittkortregningen, så velg et kredittkort med lavest mulig effektiv rente. Betaler du alltid hele regningen ved forfall, spiller ikke rådyre kredittkortrenter noen rolle.

Husk at kredittkortselskapene tjener store penger på at folk ikke betaler i tide. Det som såg ut som et billig betalingalternativ, ble plutselig et gjeldsmareritt. Tenk deg nøye om før du søker om kredittkort, og bruk det på riktig måte. Hold gjerne oversikt over alle kjøp du gjør med kortet, slik at det ikke kommer som en overraskelse når regningen kommer. En del kortselskaper har online kontosaldo som du kan logge inn på og se statusen på kredittkortet til enhver tid.