Gratis Nyhetsbrev

Kredittkort er tryggest på nettet

Å betale med kredittkort på nettet er faktisk like trygt eller tryggere enn å bruke kortet i butikker, viser en fersk rapport fra Australia.

The National Office for the Information Economy i Australia viser til en rekke undersøkelser i rapporten:

Få med kort
US National Consumer's League Internet Fraud Watch, som overvåker kredittkortsvindel på nettet i USA, melder at majoriteten av svindelen skjer ved betaling med sjekk, kredittkort over telefon samt stjålne kortnumre fra kastede kvitteringer.

- Nettbaserte transaksjoner er i mange tilfeller tryggere enn transaksjoner der du oppgir kredittkortnummeret ditt over telefon eller betaler med sjekk, sier visepresident Hally Wolhandler i amerikanske ActivMedia Research til BizRate.com.

Kun tre prosent av de som blir svindlet på nettet, blir svindlet etter at noen stjal kortnummeret de oppga. Det gir en meget lav svindelrate totalt sett.

Under en promille
- Prosentmessig er andelen omtrent den samme betaling per post og telefon som ved betaling med kredittkort på nettet. Kun 0,09 prosent av nettshopperne opplever kredittkortsvindel, sier senior visepresident Steve Ryan i VISAs internett-divisjon eVisa til bladet Industry Standard.
Rivalen Mastercard er enig med VISA i at svindelraten er den samme ved kredittkortbetalinger som ved andre betalingsformer. De oppgir en svindelandel på 0,08 prosent.

Frykten har skylda
BizRate.com, som blant annet driver en anerkjent rangering av nettbutikker, fant i en undersøkelse blant 13.500 nettbrukere at 50 prosent av dem uttrykte frykt for at kredittkortnummeret kunne bli stjålet på nettet. Men bare to prosent hadde opplevd dette.

- Frykten for svindel ved elektroniske transaksjoner gjør at mange lar være å handle på nettet. Mange bedrifter frykter også svindel, og har unnlatt å satse på salg på nettet, sier Hally Wolhandler i ActivMedia Research.

Trygt med kredittkort

Når du handler med kredittkort, er det kredittkortselskapet som står ansvarlig for at du skal være trygg. Blir kredittkortet ditt missbrukt, er det kredittkortselskapet som må ordne opp.

Finn beste kredittkort idag!